Българинът консумира средно по 40 милилитра дестилиран алкохол на ден – това

...
Българинът консумира средно по 40 милилитра дестилиран алкохол на ден – това
Коментари Харесай

Българинът консумира средно по 40 мл. алкохол на ден

Българинът употребява приблизително по 40 мл дестилиран алкохол на ден – това е алкохол в допустими от обществена позиция количества. Това сподели за предаването „ Тази заран “ Ралица Скорчева от Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни питиета (СПИРИТС) България.

„ Все още не сме почистили конфетите от домовете си, а към този момент брой жертвите на прекомерната употреба на алкохол. Според мен казусът не е в количеството, а в неналичието на просвета и дисциплинираност. Ние консумираме спиртни питиета, само че без да знаем по кое време да спрем “, изясни тя.

От думите ѝ излиза наяве, че в случай че виновното изразходване на алкохол е част от здравословния метод на живот и уравновесената ни диета. Българинът употребява приблизително по 40 милилитра дестилиран алкохол на ден, в случай че се раздели цялото изпито количество през 2022 година на пълнолетното население. Това са възможни от СЗО количества.

„ 11% от българите пият сред 100 и 200 мл дневно. Това е тревожна статистика и ние сме съществено загрижени. Работим в тази посока, въпреки това да остава неусетно “, сподели още Ралица Скорчева. Тя поучава да се пие рационално и освен това не всеки ден.

Има разнообразни способи за консумация на алкохол. У нас най-популярни са виното, бирата и концентратите, до момента в който в Русия натъртват най-вече на спиртните питиета за сметка на виното. Германия пък е обичайно известна като бирена нация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР